Deze website maakt gebruik van cookies

Wat is een Escape Room?

Wat is nou een escape room? Je hoort het steeds meer. Waarschijnlijk van een van je vrienden of collega’s. Wat is een escape room, hoe is het ontstaan en wat maakt het zo leuk? Wij leggen je graag uit wat een escape room is.

Wat is het nou echt?

In een escape room kun je je letterlijk op laten sluiten, de deur gaat op slot en jij moet (samen met anderen) zo snel mogelijk uit de kamer ontsnappen. Meestal is dit binnen 60 minuten. Uiteraard kun je eenmaal binnen gebruik maken van cryptische aanwijzingen, die je stapje voor stapje richting de uiteindelijke sleutel helpen om de deur van binnenuit te kunnen open.

Slaag je daar binnen de gestelde tijd in? Gefeliciteerd! Dat lukt zeker niet iedereen! Jullie hebben de escape room weten op te lossen binnen de tijd.

Wat is de uitdaging in een escape room?

Uit een escape room komen is veelal nog een hele uitdaging. Een escape room vraagt je om puzzels op te lossen en aanwijzingen op te volgen of verbanden te zien. Des te beter je daarin slaagt, des te meer progressie je boekt en des te dichter je bij de uiteindelijke ontsnapping komt. Je beleeft emoties als angst, stress, blijdschap, verslagenheid en euforie binnen een erg kort tijdsbestek. Eenmaal binnen is het knop om en een hele andere wereld beleven. Je gaat door een emotionele achtbaan, waarbij het boven de kunst is om zo goed mogelijk samen te werken met de mensen om je heen. Vaak genoeg is het namelijk niet mogelijk om een puzzel alleen op te lossen, je hebt elkaar nodig.

Met wie kan ik een Escape Room spelen?

Je kunt een escape room spelen met iedereen die je maar wilt. Vrienden, vriendinnen, familie en collega’s. Het is aan te raden om de escape room in te gaan met mensen die elkaar aanvullen. Want samenwerken is in elke escape room een vereiste wil je er op tijd uitkomen. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en het is belangrijk die zo goed mogelijk te benutten. Een escape room of escape game vormt op die manier een geweldige uitdaging, waarmee je op een bijzondere manier in een live game kunt begeven.

Word je echt opgesloten?

De naam van een Escape Room impliceert dat je moet ontsnappen en dus wordt opgesloten, maar echt opsluiten doen wij niet. De deur gaat achter je dicht en zit vast met een magneet. Binnen in de kamer zit een rode knop waar je op kan drukken om de deur te openen. In plaats van de deurklink om de deur te openen gebruik je een knop. Natuurlijk is het wel het leukste om te escapen door het hele spel uit te spelen binnen de tijd!

Reserveer nu

Uitleg Escape Room bij “De Wereld Draait Door”

In de Wereld Draait Door hebben ze een aantal jaren geleden een mini escape room gebouwd. Dit geeft een goed beeld van wat een escape room inhoud. Natuurlijk is bij ons de ruimte veel groter en kan je met meer personen tegelijkertijd spelen.