Wat is een Escape Room?

Wat is nou een escape room? Je hoort het steeds meer. Waarschijnlijk van een van je vrienden of collega’s. Wat is een escape room, hoe is het ontstaan en wat maakt het zo leuk? Wij leggen je graag uit wat een escape room is.

Wat is het nou echt?

In een escape room moet je (samen met anderen) proberen om in een vooraf gestelde tijd te ontsnappen uit een kamer. (dus letterlijk: escapen) Escape rooms zijn er in alle soorten en maten. Wij zouden het omschrijven als een belevenis waarin je voor 60 tot 90 minuten wordt weggetrokken uit de “gewone” wereld en je met je team een rol gaat spelen in je eigen film of game, waarvoor geen script is. Alleen een einddoel.

Afsluiten van de buitenwereld

Voordat je naar binnen gaat begin je met het opbergen van allemaal spullen die je verbinden met de buitenwereld. Telefoons, camera’s, horloges. Maar ook hulpmiddelen als pen en papier, sleutels, boormachines, schroevendraaiers en zaklampen mogen niet mee naar binnen. Alles wat je nodig heb ik in de ruimte aanwezig. Als je naar binnenstapt waan je je op een filmset, compleet met decor. Hier in kan je aanwijzingen vinden om verder te komen. Je lost puzzels & raadsels op, legt verbanden en moet logisch nadenken. Goed samenwerken en communiceren met elkaar is de sleutel tot succes.

Eén of meerdere ruimtes

Regelmatig bestaat een escape room uit meerdere ruimtes. De deuren hier tussen openen zich naarmate je verder komt in het verhaal. Uiteraard tikt de tijd weg en probeer je binnen de tijd de eindoplossing te vinden om zo de deur naar buiten te weten te openen. Escapen! Slaag je daarin binnen de gestelde tijd? Gefeliciteerd! Dat lukt zeker niet bij iedereen! Jullie hebben de escape room gehaald.

Hulp en hints

Nee, we laten jullie niet aan je lot over. Bij ons kijkt en luistert er altijd iemand mee. Deze begeleider kan jullie hints geven als het nodig is, maar je kan er ook zelf om vragen. Na afloop kan je hem/haar vragen stellen als je nog iets wilt weten en maken we een foto als aandenken.

Word ik echt opgesloten?

De naam van een Escape Room impliceert dat je moet ontsnappen en dus wordt opgesloten, maar echt opsluiten doen wij niet. De deur gaat achter je dicht en zit vast met een magneet. Binnen in de kamer zit een rode knop waar je op kan drukken om de deur te openen. In plaats van de deurklink om de deur te openen gebruik je een knop. Natuurlijk is het wel het leukste om te escapen door het hele spel uit te spelen binnen de tijd!

Met wie kan ik een Escape Room spelen?

Je kunt een escape room spelen met iedereen die je maar wilt. Vrienden, vriendinnen, familie en collega’s. Het is aan te raden om de escape room in te gaan met mensen die elkaar aanvullen. Want samenwerken is in elke escape room een vereiste wil je er op tijd uitkomen. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en het is belangrijk die zo goed mogelijk te benutten. Een escape room of escape game vormt op die manier een geweldige uitdaging, waarmee je op een bijzondere manier in een live game kunt begeven.

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig geworden en wil je ook eens escapen? Reserveer dan snel een van onze escape rooms.

Reserveer nu
Bekijk beschikbaarheid

Uitleg Escape Room bij “De Wereld Draait Door”

In de Wereld Draait Door hebben ze een aantal jaren geleden een mini escape room gebouwd. Dit geeft een goed beeld van wat een escape room inhoud. Natuurlijk is bij ons de ruimte veel groter en kan je met meer personen tegelijkertijd spelen.