Escape Room vlakbij Alkmaar

Ben je op zoek naar een toffe escape room dichtbij Alkmaar?

Bekijk dan onze award winnende escape rooms op 15 minuten rijden van Alkmaar.

Escape Room dichtbij Alkmaar

Een escape room spelen in Alkmaar?

In Alkmaar zelf vind je maar één locatie met escape rooms, maar wist je dat er op nog geen 15 minuten rijden van Alkmaar super toffe escape rooms te spelen zijn? Wij hebben bij Escape Room Schagen 3 bekroonde en award winnende kamers, die elk heel verschillend zijn. Hierdoor hebben ze voor ieder wat wils.

 • Hou je van een beetje spanning en ben je op zoek naar een net iets andere escape room dan doorsnee? Kies dan voor Space Lab. Wist je dat deze in de top 10 van Nederland staat?
 • Hou je niet van eng? Kom je met kinderen of een kinderfeestje? Kies dan voor The Chocolate Factory. Wij noemen dit ook wel de lekkerste escape room van Nederland ;)
 • Wil je wel eens wat anders proberen? Ga dan voor de VR Escape Game La Casa de Dinero. Hierin stap je de virtuele wereld in en combineer je dat met ouderwetse escape puzzels.

Escape Room "Space Lab"

Nora Fontani, een vooraanstaand ingenieur, is dood gevonden in het NASA Training Center in Schagen. De laatste 8 maanden heeft ze intensief gewerkt aan haar project “Luna”. Een echte AI, haar eigen SIRI, een computer die denkt en redeneert als een mens. Dit project heeft ze onlangs afgerond en nu is ze er niet meer. Was er iemand uit het trainingscentrum jaloers, liep ze iemand voor de voeten of was er liefde in het spel? Ga samen met Luna op onderzoek en ontdek wie er verantwoordelijk is voor deze tragische gebeurtenis.

Corona Protocol Escape Room The Chocolate Factory

Escape Room "The Chocolate Factory"

De neef van Willy Wonka, Sammy Sweettooth, houdt net als Willy Wonka van chocolade. Zijn fabriek, The Sweettooth Factory, is gevestigd in Schagen en hier worden de meest lekkere bonbons gemaakt. Het recept hiervan is uiteraard een streng bewaakt geheim. Om bekender te worden heeft Sammy besloten om rondleidingen te geven, waarvoor je je in groepjes kunt inschrijven.

Ook jullie hebben besloten deze rondleiding bij Sammy te reserveren. Een van Sammy zijn werknemers is dit ter ore gekomen en benaderd jullie na het reserveren in het geheim. Hij wil graag met jullie samen werken om te kijken of het mogelijk is om tijdens de rondleiding binnen te dringen in de machinekamer van de fabriek en het recept van de bonbons te stelen. Gaat jullie dit lukken… of worden jullie gesnapt door Sammy?

Coronaprotocol La Casa de Dinero

VR Escape Game "La Casa de Dinero"

Ons nieuwste avontuur is gebaseerd op de populaire Netflix serie La Casa de Papel en is een VR Escape Game. Werk goed samen en ontrafel onder leiding van El Profesor de meest uitdagende puzzels. Naast pittige real life puzzels zullen jullie ook in de virtuele wereld goed moeten opletten. Weten jullie het Spaanse Muntgebouw te beroven en daarna ook nog te ontsnappen uit de handen van de politie??!!

Hoe kom ik bij Escape Room Schagen vanuit Alkmaar?

Kom je vanuit Alkmaar dan zijn er twee manieren om bij Escape Room Schagen te komen. 
 • Trein
  Met de trein ga je naar station Schagen, daar stap je uit en loop je het perron af bij de overgang (niet het tunneltje in naar beneden). Aan het einde van het perron ga je naar links en loop je tot aan de rotonde. Bij de rotonde ga je naar rechts. Je steekt over richting de bioscoop en Mc Donalds. Hier steek je de rotonde nogmaals over en loop je over de stoep/fietspad met aan je linkerhand de HKN Huisartsen en rechts de bioscoop. Wanneer je ter hoogte bent van de Mc Donalds zie je aan de linkerkant een opgang naar een bedrijventerrein. Je loopt tegen een zuil aan waarop staat Grotewallerweg 3. Je loopt rechts om het speeltuintje en fietsenhok van de kinderopvang heen. Direct daarna ga je naar links en kom je op een parkeerterrein. Aan je rechterhand zie je de ingang van Escape Room Schagen.
 • Auto
  Kom je met de auto dan kun je rijden via de N245 of via Heerhugowaard ->N242 ->N241.
  Via de N245 kom je uit bij de stoplichten van de Zuiderweg, hier ga je rechtsaf. Bij de verkeerslichten ga je rechtdoor, vervolgens het spoor over en rij je door tot aan de rotonde. Op de rotonde neem je de eerste afslag (een kwart) en rij je door tot je ter hoogte van de Mc Donalds bent. Hier sla je linksaf en rij je een klein bedrijventerrein op. Je rijdt tegen een zuil aan met daarop Grotewallerweg 3. Je gaat hier rechts en rijdt om de speeltuin en het fietsenhok van de kinderopvang heen. Hierna sla je linksaf een parkeerterrein op. Hier zie je aan je rechterhand de escape room.
  Via de N241 kom je bij de rotonde bij Haringhuizen, hier ga je rechtdoor. Vervolgens kom je bij de rotonde met aan je linkerhand de Karwei. Deze rotonde neem je de derde afslag (driekwart). Je rijdt door naar de volgende rotonde, ook op deze rotonde neem je de derde afslag (driekwart). Je rijdt door tot je ter hoogte van de Mc Donalds bent. Hier sla je linksaf en rij je een klein bedrijventerrein op. Je rijdt tegen een zuil aan met daarop Grotewallerweg 3. Je gaat hier rechts en rijdt om de speeltuin en het fietsenhok van de kinderopvang heen. Hierna sla je linksaf een parkeerterrein op. Hier zie je aan je rechterhand de escape room.