Vanaf de bouw hebben wij goed nagedacht over de brandveiligheid van onze escape rooms.

 • Er kijkt en luistert per kamer altijd 1 begeleider mee.
 • Er is altijd minimaal 1 BHV’er in het pand aanwezig.
 • Je wordt niet echt opgesloten, de deuren zitten met een magneet vast. En gaan open als er op de rode knop naast de deur wordt gedrukt.
 • In elke escape room zijn één of meerdere noodknoppen aanwezig. Hierdoor kan iedereen zelfstandig naar buiten.
 • Overal zijn nooduitgangsbordjes en noodverlichting, bij brand en stroomuitval gaan deze aan.
 • Er zijn vele rookmelders door het hele pand aanwezig.
 • Er zijn verschillende blusmaterialen aanwezig.
 • Wij hebben een brandmeld/ontruimingsinstallatie.
 • In geval van rook/brand, gaat het alarm af, gaat de noodverlichting aan en alle deuren open.

Nee, wij draaien de deur niet achter je op slot. De deur zit dicht met een magneet. Door op de rode knop naast de deur te drukken gaat deze open. Deze rode knop zit zowel aan de binnen- als buitenkant van de kamer, bij alle uitgangsdeuren.

In al onze escape rooms zijn één of meerdere noodknoppen aanwezig. De spelers kunnen dan ook ten aller tijde zelf naar buiten.

Om een zo goed mogelijk beeld te geven van wat een Escape Room precies is hebben wij de pagina uitleg gemaakt. Hier vindt je een heldere uitleg, maar ook een filmpje van “De Wereld Draait Door”. Hier laten ze een klein voorbeeld zien van 5 minuten, maar elke Escape Room is anders en overal zitten weer andere puzzels. Zo ook bij ons.

Onze kamer is vanaf heden beschikbaar in het Nederlands en het Duits. Wij zijn hard bezig om onze kamers zo snel mogelijk naast het Nederlands en Duits ook in het Engels beschikbaar te maken. Wil je graag spelen in het Engels, neem dan even telefonisch contact met ons op. Dan kunnen we je laten weten of het voor de datum van jouw voorkeur beschikbaar is.

Van onze room “Space Lab” hebben we er twee. De kamer op de begane grond is geschikt voor rolstoelgebruikers, met extra ruime doorgangen. Per spel kunnen er twee rolstoelgebruikers naar binnen, vergezeld door mensen die wel goed ter been zijn. Ook hebben we een invalidentoilet op de begane grond die van alle gemakken is voorzien.

Onze beide kamers kunnen in principe worden gespeeld door mensen die claustrofobisch zijn. Er zijn geen kleine ruimtes aanwezig. Verder wordt je bij ons niet echt opgesloten. Onze deuren zitten met een magneet dicht en zijn voorzien van een rode knop. Zodra je die indrukt kun je zelfstandig naar buiten. Je hebt dus altijd zelf de controle over als je toch naar buiten zou willen. Twijfel je dan kun je altijd van te voren met ons contact opnemen en kunnen wij indien nodig wat meer informatie verschaffen. Mocht je echt niet willen dan bieden wij de mogelijkheid om achter de schermen mee te kijken, zodat degene die niet durft toch het hele spel meekrijgt en later kan meepraten.

De room Space Lab is niet eng, maar er komt wel spanning en adrenaline bij kijken. En natuurlijk niet te vergeten het feit dat je wordt opgesloten. Ten aller tijde worden jullie door een gamebegeleider in de gaten gehouden. Wordt de spanning echt te groot en willen er één of meerdere personen uit, (waar wij overigens niet vanuit gaan) kan je ten aller tijde de noodknop gebruiken en naar buiten. De rest van de groep kan dan verder spelen.

Space Lab

De normale versie van de room is geschikt vanaf 14 jaar zonder begeleiding.
Wij hebben ook een kinderen en jongerenversie van de room, deze is vanaf 10 jaar te spelen, onder begeleiding van minimaal een volwassene.

Chocolate Factory

Chocolate Factory is in niveau aanpasbaar en daardoor geschikt voor alle leeftijden.
Vanaf 13 jaar mag er zonder begeleiding worden gespeeld. En kinderfeestjes doen we vanaf 8 jaar.

Per kamer mag je met 7 personen naar binnen.

Meer dan 7 personen raden wij vanwege de spelbeleving niet aan in één kamer. Wel kan je meerdere kamers tegelijk boeken. Van de Room: Space Lab zijn zelfs 2 kamers aanwezig, waardoor je tegen elkaar kunt strijden.

Ben je met een grote groep is het ook mogelijk om meerdere tijdsloten achter elkaar te boeken, hier kan je het beste telefonisch of via de mail met ons contact over opnemen.

In sommige omstandigheden kunnen wij een uitzondering maken voor 8 personen in een kamer, hier zitten wel voorwaarden en een meerprijs aan verbonden. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Wij vragen alle teams om minimaal 20 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Wil je nog wat drinken met z’n allen kom dan gerust eerder om nog even rustig met elkaar te kunnen zitten.

Wij vragen elke groep om minstens 20 minuten voor aanvang aanwezig te zijn met de hele groep. Ben je te laat dan kan dit van je speeltijd af gaan, dit hangt van de drukte van de avond af. Zijn jullie onderweg en merken dat jullie onverhoopt later zijn bel ons dan zo snel mogelijk, zodat wij op de hoogte zijn en alles in werking kunnen zetten om jullie toch de volle tijd te kunnen laten spelen.

Alles bij elkaar duurt een bezoek ongeveer 90 min. 20 min voor aanvang aanwezig, 60 minuten spelen en 10 minuten nabespreking en op de foto.

Natuurlijk mogen jullie eerder komen om alvast lekker wat te drinken of te eten samen, vinden wij juist gezellig :).  En ook achteraf mogen jullie nog lekker even afkoelen van alle spanning met wat te drinken en/of te eten. Dus jullie kunnen het verblijf zo lang maken als jullie zelf willen, maar trek er minimaal 1,5 uur voor uit.

Jullie hebben 60 minuten om uit de kamer te ontsnappen. Lukt dit niet, dan zal jullie begeleider jullie bevrijden. Wij zullen nooit een team laten zitten 😉

In de kamers is geen wc aanwezig en tijdens het spel mag je de kamer niet verlaten. Wij herinneren je hier aan, zodat je voor je naar binnen gaat eventueel nog naar het toilet kunt gaan.

Nee, voordat je de escape room betreedt zullen wij vragen om al je bezittingen, dus je mobiele telefoon, maar ook je portemonnee, horloge, sleutels en overige bezittingen veilig op te bergen in een kluisje. Deze kluisjes zijn gratis te gebruiken en de sleutel hiervan kan je zelf bewaren en mag als enige wel mee naar binnen.

Alles wat je nodig hebt om te ontsnappen uit de kamer vindt je in de kamer. Uiteraard kan je na het spel je spullen weer uit het kluisje halen. In onze ontvangstruimte zijn al deze spullen wel toegestaan.

Mensen onder invloed van drank en drugs laten wij niet toe in onze kamers. Grenzen vervagen dan en onze kamers zijn met grote zorg gemaakt en ook hier kunnen dingen stuk gaan. Dit hebben wij liever niet, vandaar dat onze begeleiders hier dan ook streng op toezien.

Alles in de kamer is met een reden op een bepaalde manier vastgemaakt. Het is daarom niet nodig om ergens met veel kracht aan te trekken. De onderdelen in de room zijn erg kostbaar en op maat gemaakt. Wij hebben niet graag dat deze kapot gaan. Dit heeft namelijk invloed op degene die na jullie komen, maar het kost ook veel geld.

Wij zijn dan ook erg duidelijk, gaat een onderdeel in de kamer door jullie toedoen kapot dan verhalen wij de schade ook op jullie.
Maar wees niet bang: als jullie gewoon normaal doen, met onze spullen omgaan zoals je ook met je eigen dure spullen doet en de instructies bij het begin opvolgen zal er niet zomaar wat gebeuren hoor.

Uiteraard kunnen jullie bij ons iets drinken, zowel voor als na het spelen van één van onze rooms. Wij hebben een gezellige bar, dus voor een lekker kopje koffie/thee, frisdrank of een biertje of wijntje kan je bij ons terecht. Wil je je bezoek uitbreiden met een lunch of diner kunnen wij dit voor jullie regelen bij Grand Café de Smidse, Wonder’s of Pand 5 in Schagen. Deze kan je rechtstreeks bij je reservering als arrangement toevoegen. Op onze arrangementen pagina is meer informatie te vinden over alle arrangementen die wij aanbieden.

In onze bar zijn kleine snacks verkrijgbaar. Ook gebak en lunch is bij ons mogelijk, maar wij vragen je wel dit vooraf te reserveren. Een diner kunnen wij voor jullie regelen bij Grand Café de Smidse, Wonder’s of Pand 5 in Schagen. Deze kan je rechtstreeks bij je reservering als arrangement toevoegen. Op onze arrangementen pagina is meer informatie te vinden over alle arrangementen die wij aanbieden.

Wij zijn goed te bereiken met de auto, openbaar vervoer, fiets en lopend.

Auto
Met de auto zijn wij goed te bereiken. Voor een navigatiesysteem kan je als adres Grotewallerweg 3, 1742NM gebruiken, dit geldt ook voor de routeplanner van Google Maps. Echter zitten wij op een privé terrein waar Google Maps de route niet verder aangeeft. Indien u langs de weg HKN Huisartsen ziet staan ga dan dit terrein op. Wij zitten achter dit gebouw, in hetzelfde gebouw als Flynth Accountants. Wij hebben voor de deur voldoende gratis parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer

Wij zijn zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel met de trein als de bus. Lees de mogelijkheden hieronder.

Wij zijn goed per openbaar vervoer te bereiken.

Trein
Vanaf station Schagen is het ongeveer 5 minuutjes lopen naar Escape Room Schagen. De korste route is dat als je uitstapt op het perron je niet naar de voetgangerstunnel loopt, maar naar de spoorwegovergang. Bij de overgang sla je linksaf en loop je over de stoep naar de rotonde. Hier ga je rechtsaf richting de bioscoop. Tegenover de bioscoop ligt de Grotewallerweg. Het eerste gebouw wat je ziet is de Huisartenpost, hier loop je langs om tenslotte bij het gebouw hierachter te komen. Hier zijn wij gevestigd.

Bus

Buslijnen 150, 406 en 417 stoppen bij de bioscoop of de rotonde. Vanaf hier is het nog een kleine 2 minuten lopen naar Escape Room Schagen.

Ja, er is bij ons voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Wij werken met prijzen per kamer.

Space Lab & The Chocolate Factory
4 – 7 personen: € 117,- per kamer
2 – 3 personen: € 97,- per kamer

La Casa de Dinero
3 – 6 personen: € 117,- per kamer

Kamers kunnen online of telefonisch worden gereserveerd. Het proces spreekt voor zich.

Wil je meerdere kamers voor een tijdslot reserveren dan kan dit in 1 reservering. Zodra je de kamer(s) hebt gereserveerd kun je eventueel nog een of meerdere arrangementen toevoegen door dit bij het opmerkingen vak aan te geven. Zijn jullie met een grote groep en hebben jullie meerdere kamers over meerdere tijdsloten nodig, bel ons dan even op, dit kunnen wij dan direct voor je regelen.

Lukt het niet online of wil je liever telefonisch reserveren, geen enkel probleem. Wij staan je graag te woord en maken de reservering voor je rond.

Ja, al onze prijzen zijn inclusief btw.

Bij het reserveren online kun je direct met Ideal betalen. Op factuur is voor bedrijven ook mogelijk, wij willen je vragen om dan even telefonisch contact met ons op te nemen.

Ja dit kan, alleen kan er online voor dezelfde dag niet meer online worden gereserveerd. Voor een last-minute kun je met ons bellen, wij kunnen je vertellen waar wij nog plek hebben om te spelen.

Je kunt je reservering uiteraard wijzigen. Doe dit telefonisch, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Houdt er rekening mee dat als je je reservering wilt wijzigen naar een andere dag dat dit kosteloos kan tot 72 uur van te voren. Is het korter van te voren neem dan ook telefonisch contact op, we kunnen dan kijken wat we voor jullie kunnen doen.

NB: wijzigen houdt in dit geval niet in het annuleren van de room, hiervoor gelden de regels met betrekking tot annuleren, die je hieronder kunt raadplegen.

Het is uiteraard mogelijk om je boeking te annuleren, hiervoor gelden de volgende regels:

 • Annuleren doe je bij voorkeur telefonisch, is het meer dan een week voor de boekingsdatum kun je ook een mailtje sturen.
 • Kosteloos annuleren van 1 kamer is mogelijk tot 72 uur van te voren.
 • Kosteloos annuleren van meerdere kamers is mogelijk tot 96 uur van te voren.
 • Annuleer je na de kosteloze periode, maar minimaal 24 uur van te voren brengen wij € 75,- per kamer in rekening.
 • Kom je niet opdagen of annuleer je minder dan 24 uur van te voren brengen wij het volledige bedrag van de boeking in rekening.