Veelgestelde vragen

Heb je vragen over je bezoek aan de escape room. Lees dan hieronder antwoord op onze veelgestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen zijn, schroom niet en neem contact met ons op.

Algemeen

Worden we echt opgesloten?

Nee, wij draaien de deur niet achter je op slot. De deur zit dicht met een magneet. Door op de rode knop naast de deur te drukken gaat deze open. Deze rode knop zit zowel aan de binnen- als buitenkant van de kamer, bij alle uitgangsdeuren.

Hebben jullie noodknoppen?

In al onze escape rooms zijn één of meerdere noodknoppen aanwezig. De spelers kunnen dan ook ten aller tijde zelf naar buiten.

Wat is een escape room?

Om een zo goed mogelijk beeld te geven van wat een Escape Room precies is, hebben wij de uitleg pagina Wat is een escape room? gemaakt. Hier vind je een heldere uitleg, maar ook een filmpje van “De Wereld Draait Door”. Hier laten ze een klein voorbeeld zien van 5 minuten. Elke Escape Room is natuurlijk anders en overal zitten weer andere puzzels. Zo ook bij ons.

Zijn de escape rooms ook in andere talen beschikbaar?

Onze kamers zijn in meerdere talen beschikbaar:
- The Chocolate Factory (NL, ENG, DUI)
- Space Lab (NL, DUI)
- VR Escape Game La Casa de Dinero (NL, ENG)

Voor Space Lab is de Engelse versie in ontwikkeling, mocht je graag in het Engels willen spelen neem dan even telefonisch contact op om te horen of deze wellicht beschikbaar is wanneer je wilt komen.

Zijn de escape rooms rolstoeltoegankelijk?

Van onze room “Space Lab” hebben we er twee. De kamer op de begane grond is geschikt voor rolstoelgebruikers, met extra ruime doorgangen. Per spel kunnen er twee rolstoelgebruikers naar binnen, vergezeld door mensen die wel goed ter been zijn. Ook hebben we een mindervaliden toilet op de begane grond die van alle gemakken is voorzien.

The Chocolate Factory en La Casa de Dinero liggen op de eerste etage en wij hebben geen lift. Hierdoor zijn zij niet rolstoeltoegankelijk.

Ik ben claustrofobisch, kan ik de escape room spelen?

Al onze kamers kunnen in principe worden gespeeld door mensen die claustrofobisch zijn. Er zijn geen kleine ruimtes aanwezig. Verder wordt je bij ons niet echt opgesloten. Onze deuren zitten met een magneet dicht en zijn voorzien van een rode knop. Zodra je die indrukt kun je zelfstandig naar buiten. Je hebt dus altijd zelf de controle over als je toch naar buiten zou willen. Twijfel je dan kun je altijd van te voren met ons contact opnemen en kunnen wij indien nodig wat meer informatie verschaffen. Mocht je echt niet willen dan bieden wij de mogelijkheid om achter de schermen mee te kijken, zodat degene die niet durft toch het hele spel meekrijgt en later kan meepraten.

Zijn de escape rooms eng?

Space Lab
Space Lab is niet eng, maar er komt wel spanning en adrenaline bij kijken. Te allen tijde worden jullie door een gamebegeleider in de gaten gehouden. Wordt de spanning echt te groot en willen er één of meerdere personen uit (waar wij overigens niet vanuit gaan), kan je altijd de noodknop gebruiken en naar buiten gaan. De rest van de groep kan dan verder spelen.

The Chocolate Factory
Dit is een kamer met een meer feelgood karakter en is totaal niet eng, maar wel heel leuk om te spelen. Voor zowel kinderen, maar juist ook voor volwassenen. We kunnen deze kamer aanpassen in niveau.

La Casa de Dinero
La Casa de Dinero is spannend, maar net als Space Lab niet eng.

Wat hebben jullie voor veiligheidsmaatregelen?

Vanaf de bouw hebben wij goed nagedacht over de brandveiligheid van onze escape rooms.
- Er kijkt en luistert per kamer altijd 1 begeleider mee.
- Er is altijd minimaal 1 BHV’er in het pand aanwezig.
- Je wordt niet echt opgesloten, de deuren zitten met een magneet vast. En gaan open als er op de rode knop naast de deur wordt gedrukt.
- In elke escape room zijn één of meerdere noodknoppen aanwezig. Hierdoor kan iedereen zelfstandig naar buiten.
- Overal zijn nooduitgangsbordjes en noodverlichting, bij brand en stroomuitval gaan deze aan.
- Er zijn vele rookmelders door het hele pand aanwezig.
- Er zijn verschillende blusmaterialen aanwezig.
- Wij hebben een brandmeld-/ontruimingsinstallatie.
- In geval van rook/brand, gaat het alarm af, gaat de noodverlichting aan en alle deuren open.

Bereikbaarheid | Parkeren

Hoe kunnen wij Escape Room Schagen bereiken?

Wij zijn goed te bereiken met de auto, openbaar vervoer, fiets en lopend.

Auto
Met de auto zijn wij goed te bereiken. Voor een navigatiesysteem kan je als adres Grotewallerweg 3, 1742NM gebruiken, dit geldt ook voor de routeplanner van Google Maps. Echter zitten wij op een privé terrein waar Google Maps de route niet verder aangeeft. Indien u langs de weg HKN Huisartsen ziet staan ga dan dit terrein op. Wij zitten achter dit gebouw, in hetzelfde gebouw als Flynth Accountants. Wij hebben voor de deur voldoende gratis parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer
Wij zijn zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel met de trein als de bus. Lees de mogelijkheden hieronder.

Zijn jullie met het openbaar vervoer te bereiken?

Wij zijn goed per openbaar vervoer te bereiken.

Trein
Vanaf station Schagen is het ongeveer 5 minuutjes lopen naar Escape Room Schagen. De korste route is dat als je uitstapt op het perron je niet naar de voetgangerstunnel loopt, maar naar de spoorwegovergang. Bij de overgang sla je linksaf en loop je over de stoep naar de rotonde. Hier ga je rechtsaf richting de bioscoop. Tegenover de bioscoop ligt de Grotewallerweg. Het eerste gebouw wat je ziet is de Huisartenpost, hier loop je langs om tenslotte bij het gebouw hierachter te komen. Hier zijn wij gevestigd.

Bus
Buslijnen 150, 406 en 417 stoppen bij de bioscoop of de rotonde. Vanaf hier is het nog een kleine 2 minuten lopen naar Escape Room Schagen.

Kunnen we gratis parkeren?

Ja, er is bij ons voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Eten | Drinken

Kunnen we iets drinken bij jullie?

Uiteraard kunnen jullie bij ons iets drinken, zowel voor als na het spelen van één van onze rooms. Wij hebben een gezellige bar, dus voor een lekker kopje koffie/thee, frisdrank of een biertje of wijntje kan je bij ons terecht. Wil je je bezoek uitbreiden met een lunch of diner kunnen wij dit voor jullie regelen bij Grand Café de Smidse, Wonder’s of Pand 5 in Schagen. Deze kan je rechtstreeks bij je reservering als arrangement toevoegen. Op onze arrangementen pagina is meer informatie te vinden over alle arrangementen die wij aanbieden.

Kunnen we iets eten bij jullie?

In onze bar zijn kleine snacks verkrijgbaar. Ook gebak is bij ons mogelijk, maar wij vragen je wel dit vooraf te reserveren. Een diner kunnen wij voor jullie regelen bij Grand Café de Smidse, Wonder’s of Pand 5 in Schagen. Deze kan je rechtstreeks bij je reservering als arrangement toevoegen. Op onze arrangementen pagina is meer informatie te vinden over alle arrangementen die wij aanbieden.

Praktische zaken

Vanaf welke leeftijd zijn de kamers geschikt?

Space Lab
De normale versie van de room is geschikt vanaf 14 jaar zonder begeleiding.
Wij hebben ook een kinderen en jongerenversie van de room, deze is vanaf 10 jaar te spelen, onder begeleiding van minimaal één volwassene.

The Chocolate Factory
The Chocolate Factory is in niveau aanpasbaar en daardoor geschikt voor alle leeftijden.
Vanaf 13 jaar mag er zonder begeleiding worden gespeeld. Kinderfeestjes doen we vanaf 8 jaar onder begeleiding van minimaal 1 volwassene.

La Casa de Dinero
La Casa de Dinero is geschikt vanaf 16 jaar. Kom je met het gezin spelen en zit daar iemand bij van 13, 14 of 15 neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Met hoeveel personen kunnen we in één kamer?

Space Lab en The Chocolate Factory mogen met maximaal 7 personen per kamer worden gespeeld. Idealiter bevelen wij aan om met 4 á 5 personen te spelen.

Voor La Casa de Dinero geldt een maximum van 5 personen per kamer. Wij bevelen hier echter aan om met 3 á 4 personen te spelen.

Kunnen we ook naar binnen met meer dan 7 personen?

Meer dan 7 personen is helaas niet mogelijk i.v.m. brandveiligheid. Ook vanwege de spelbeleving raden we het niet aan om met meer dan 7 personen te spelen. Wel kan je meerdere kamers tegelijk boeken. Van Space Lab zijn zelfs 2 kamers aanwezig, waardoor je tegen elkaar kunt strijden.

Hoe laat worden we verwacht aanwezig te zijn?

Wij vragen alle teams om minimaal 20 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Wil je nog wat drinken met z’n allen kom dan gerust eerder om nog even rustig met elkaar te kunnen zitten.

Wat gebeurt er als we te laat zijn?

Wij vragen elke groep om minstens 20 minuten voor aanvang aanwezig te zijn met de hele groep. Ben je te laat dan kan dit van je speeltijd af gaan, dit hangt van de drukte van de dag/avond af. Zijn jullie onderweg en merken dat jullie onverhoopt later zijn bel ons dan zo snel mogelijk, zodat wij op de hoogte zijn en alles in werking kunnen zetten om jullie toch de volle tijd te kunnen laten spelen.

Hoe lang duurt een bezoek aan de escape room?

Alles bij elkaar duurt een bezoek ongeveer 90 min. 20 min voor aanvang aanwezig, 60 minuten spelen (75 minuten voor La Casa de Dinero) en 10 minuten nabespreking en op de foto.

Natuurlijk mogen jullie eerder komen om alvast lekker wat te drinken of te eten samen, vinden wij juist gezellig :). En ook achteraf mogen jullie nog lekker even afkoelen van alle spanning met wat te drinken en/of te eten. Dus jullie kunnen het verblijf zo lang maken als jullie zelf willen, maar trek er minimaal 1,5 uur voor uit.

Wat gebeurt er als we niet binnen de tijd ontsnappen?

Jullie hebben 60 (75) minuten om uit de kamer te ontsnappen. Lukt dit niet, dan zal jullie begeleider jullie bevrijden. Wij zullen nooit een team laten zitten 😉

Kan ik naar het toilet tijdens het spel?

In de kamers is geen toilet aanwezig en tijdens het spel mag je de kamer niet verlaten. Wij herinneren je hier aan, zodat je voor je naar binnen gaat eventueel nog naar het toilet kunt gaan.

Mag ik mijn telefoon of camera mee naar binnen?

Nee, voordat je de escape room betreedt zullen wij vragen om al je bezittingen, dus je mobiele telefoon, maar ook je portemonnee, horloge, sleutels en overige bezittingen veilig op te bergen in een kluisje. Deze kluisjes zijn gratis te gebruiken en de sleutel hiervan kan je zelf bewaren en mag als enige wel mee naar binnen.

Alles wat je nodig hebt om te ontsnappen uit de kamer vindt je in de kamer. Uiteraard kan je na het spel je spullen weer uit het kluisje halen. In onze ontvangstruimte zijn al deze spullen wel toegestaan.

Mag ik met alcohol en/of drugs op de kamers binnen?

Mensen onder invloed van drank en drugs laten wij niet toe in onze kamers. Grenzen vervagen dan en onze kamers zijn met grote zorg gemaakt en ook hier kunnen dingen stuk gaan. Dit hebben wij liever niet, vandaar dat onze begeleiders hier dan ook streng op toezien.

Wat zijn de regels omtrent schade?

Alles in de kamer is met een reden op een bepaalde manier vastgemaakt. Het is daarom niet nodig om ergens met veel kracht aan te trekken. De onderdelen in de room zijn erg kostbaar en op maat gemaakt. Wij hebben niet graag dat deze kapot gaan. Dit heeft namelijk invloed op degene die na jullie komen, maar het kost ook veel geld.

Wij zijn dan ook erg duidelijk, gaat een onderdeel in de kamer door jullie toedoen kapot dan verhalen wij de schade ook op jullie.

Maar wees niet bang: als jullie gewoon normaal doen, met onze spullen omgaan zoals je ook met je eigen dure spullen doet en de instructies bij het begin opvolgen zal er niet zomaar wat gebeuren hoor.

Prijzen

Wat zijn de prijzen?

Wij werken met prijzen per kamer.

Space Lab & The Chocolate Factory
4 – 7 personen: € 127,- per kamer
2 – 3 personen: € 107,- per kamer

La Casa de Dinero
2 – 5 personen: € 127,- per kamer

Zijn de prijzen inclusief btw?

Ja, al onze prijzen zijn inclusief btw.

Reserveren | Betalen | Annuleren

Hoe kan ik één of meerdere escape rooms reserveren?

Kamers kunnen online of telefonisch worden gereserveerd. Het proces spreekt voor zich.

Wil je meerdere kamers voor een tijdslot reserveren dan kan dit in 1 reservering. Zodra je de kamer(s) hebt gereserveerd kun je eventueel nog een of meerdere arrangementen toevoegen door dit bij het opmerkingen vak aan te geven.

Lukt het niet online of wil je liever telefonisch reserveren, geen enkel probleem. Wij staan je graag te woord en maken de reservering voor je rond.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Bij het reserveren online hoef je nog niet direct te betalen. Dit mag op de dag zelf bij ons aan de bar. Mocht je toch al van te voren willen betalen vraag het gerust, dan sturen wij een iDeal link toe.

Op factuur is voor bedrijven onder bepaalde voorwaarden ook mogelijk, wij willen je vragen om dan even telefonisch contact met ons op te nemen.

Wij willen graag vandaag een escape room spelen, kan dat?

Ja dit kan, alleen kan je online tot 14 uur van te voren reserveren. Voor een last-minute kun je met ons bellen, wij kunnen je vertellen waar wij nog plek hebben om te spelen.

Kan ik mijn reservering wijzigen?

Je kunt je reservering uiteraard wijzigen, dit kan kosteloos tot 72 uur van te voren. Doe dit telefonisch, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Is het korter van te voren neem dan ook telefonisch contact op, we kunnen dan kijken wat we voor jullie kunnen doen.

NB: wijzigen houdt in dit geval niet in het annuleren van de room, hiervoor gelden de regels met betrekking tot annuleren, die je hieronder kunt raadplegen.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Het is uiteraard mogelijk om je boeking te annuleren, hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

- Annuleren kan alleen telefonisch, is het meer dan een week voor de boekingsdatum kun je ook een mailtje sturen.
- Kosteloos annuleren van 1 kamer is mogelijk tot 72 uur van te voren.
- Kosteloos annuleren van meerdere kamers is mogelijk tot 96 uur van te voren.
- Annuleer je na de kosteloze periode, maar minimaal 24 uur van te voren brengen wij € 75,- per kamer in rekening.
- Kom je niet opdagen of annuleer je minder dan 24 uur van te voren brengen wij het volledige bedrag van de boeking in rekening.

Veiligheid

Wat hebben jullie voor veiligheidsmaatregelen?

Vanaf de bouw hebben wij goed nagedacht over de brandveiligheid van onze escape rooms.

- Er kijkt en luistert per kamer altijd 1 begeleider mee.
- Er is altijd minimaal 1 BHV’er in het pand aanwezig.
- Je wordt niet echt opgesloten, de deuren zitten met een magneet vast. En gaan open als er op de rode knop naast de deur wordt gedrukt.
- In elke escape room zijn één of meerdere noodknoppen aanwezig. Hierdoor kan iedereen zelfstandig naar buiten.
- Overal zijn nooduitgangsbordjes en noodverlichting, bij brand en stroomuitval gaan deze aan.
- Er zijn vele rookmelders door het hele pand aanwezig.
- Er zijn verschillende blusmaterialen aanwezig.
- Wij hebben een brandmeld-/ontruimingsinstallatie.
- In geval van rook/brand, gaat het alarm af, gaat de noodverlichting aan en alle deuren open.

Worden we echt opgesloten?

Nee, wij draaien de deur niet achter je op slot. De deur zit dicht met een magneet. Door op de rode knop naast de deur te drukken gaat deze open. Deze rode knop zit zowel aan de binnen- als buitenkant van de kamer, bij alle uitgangsdeuren.

Hebben jullie noodknoppen?

In al onze escape rooms zijn één of meerdere noodknoppen aanwezig. De spelers kunnen dan ook ten aller tijde zelf naar buiten.