Wat een mijlpaal! 3 jaar Escape Room Schagen
24 februari 2020 
in Nieuws

Wat een mijlpaal! 3 jaar Escape Room Schagen

24 februari 2017

Het is alweer 3 jaar geleden dat Escape Room Schagen werd geopend. Na een jaar voorbereiding was het eindelijk zover en kon ik “mijn kindje” eindelijk laten zien aan iedereen. Een spannende dag. En zoals dat altijd gaat moet er op de dag zelf nog veel gebeuren. Er liepen 10 werklui door het pand, vrienden en familie kwamen nog de laatste dingen opruimen. Om eerlijk te zijn niet de leukste dag hoor. Ik had geen controle meer en wist niet of het allemaal wel goed zou komen tot de avond. Gelukkig waren er een paar lieve personeelsleden die zeiden: “Wij nemen dit wel over, ga jij zo even lekker naar huis en wij zorgen dat het hier straks klaar is.”

 3 jaar escape room schagenOpening Escape Room Schagen

Ik meen dat ik rond half 5 de zaak uit ben gelopen en naar de het centrum van Schagen ben gegaan. Want ik wilde nog een mooie jurk. Daar kwam de rust weer over me heen. In Donna Lissa werd ik goed geholpen en de vrouw vroeg waar de jurk voor was. Nou ik zeg ik heb vanavond de opening van mijn escape room. Ze zegt vanavond en jij staat hier zo rustig. Op t werk had ik stress, maar zodra ik daar weg was vertrouwde ik op mijn personeel, ondanks dat het voor de meeste van hen ook pas week twee was (we hadden al testgroepen gehad). Ik heb daar een hele mooie jurk uitgekozen (rood, had ik normaal nooit gedaan, maar hij stond echt mooi) en leuke schoenen erbij. Hij werd ook goedgekeurd door Ruud en Guus (toen nog 2): “mama je bent mooi”. Daarna nog naar Kruidvat voor panty en lippenstift (jaja, rode lippenstift). Snel nog even thuis eten en toen was het zo ver. De opening.

Een kleine opening, met vrienden, familie en investeerders. Kort gezegd de mensen die in mij geloofden. Het was een hele gezellige avond. Alles werd voor me geregeld door het personeel en niemand kwam iets te kort.

Van Space Lab tot La Casa de Dinero

Ondertussen zijn we al weer drie jaar later en zoals je leest kijk ik nog steeds met veel plezier terug op de openingsavond. De afgelopen drie jaar zijn echt niet van een leien dakje gegaan. Er zijn tijden geweest dat ik dacht waar ben ik aan begonnen. Waarom wilde ik dit ook alweer? Maar toch was er altijd op de achtergrond het stemmetje in mijn hoofd (en Ruud) die zei: "je kunt het, het gaat goedkomen." Nu 3 jaar later kan ik ook echt zeggen het is goed gekomen.

 3 jaar escape room schagenOnze eerste escape room: Space Lab

De eerste kamers waar we mee zijn begonnen, de dubbele Space Lab, worden nog steeds veel gespeeld en nog steeds met luid gejuich ontvangen. Er zitten onderdelen in die nog altijd uniek zijn in de Escape Room wereld. We zijn uitgebreid met The Chocolate Factory (2018), een kamer die in niveau aanpasbaar is, waardoor het zowel een erg leuke kamer is voor ervaren spelers als voor gezinnen met (jonge) kinderen. Ook hebben we de gok gewaagd om met Virtual Reality aan de slag gegaan, wat heeft geresulteerd in La Casa de Dinero, gebaseerd op de hitserie van Netflix La Casa de Papel. In plaats van dat je een heel decor en escape room ziet als je binnenkomt zie je deze op de VR bril. Een game die draait om goeie communicatie en samenwerking.


Wat brengt de toekomst?

Vaak krijg ik de vraag hoe lang hou je de escape rooms die je nu hebt? Het antwoord daar op moet ik je schuldig blijven. Space Lab is nog altijd uniek en wordt veel gespeeld, dus zomaar afscheid daarvan nemen doe ik niet. Wel zijn we nu bezig om in alle belevenissen kleine aanpassingen aan te brengen, om ze nog beter te maken als ze nu al zijn. Maar natuurlijk denk ik ook na over de toekomst. Wat wil ik, komen er nog nieuwe escape rooms? Zijn er andere dingen op leisure gebied waarmee ik zou willen uitbreiden. Of gaan we toch 1 escape room ombouwen naar een nieuwe?

Allemaal keuzes waar ik goed over na moet denken. Voor nu is het even goed. Alhoewel dat zeg ik nou wel, maar het kan zomaar zijn dat er toch voor de zomer nog een nieuwe belevenis met VR er bij is 😉

Toekomst Escape Room SchagenToekomst Escape Room Schagen

Work in progress.. en dat zal het altijd blijven. Mijn hoofd staat niet stil, altijd nieuwe ideeën. Ik ben trots op wat ik in de afgelopen drie jaar, samen met mijn personeel en de achterban thuis (Ruud, Guus (5) en Roel (1) heb gepresteerd. We gaan nog even door en ik hoop jullie snel allemaal te zien in één van onze escape rooms.

Over de schrijver
Heej! Ik ben Lisanne, oprichter en bedenker van Escape Room Schagen. Ik hou er van om vanuit niets iets te maken en mensen een toffe belevenis voor te schotelen. Kun je mij even niet bereiken, dan ben ik vast een escape room aan het spelen (intussen heb ik er meer dan honderd gespeeld) of wat leuks aan het doen met manlief Ruud en/of mijn zoontjes Guus en Roel.
Reactie plaatsen