Sint en Piet met Zappsport bij Escape Room Schagen
30 november 2022 
in Nieuws

Sint en Piet met Zappsport bij Escape Room Schagen

Onlangs hadden we bij de escape room hele speciale gasten op bezoek, namelijk Zappsport, Aloysiusschool Schagen en de speciale Mystery Guests Sinterklaas en Piet. Het was een super toffe dag en een mooie beleving voor ons allemaal. Benieuwd wat er is gebeurd? Wij vertellen het je graag.

sinterklaas-bij-escaperoomschagen

Klik hier om deze speciale Sinterklaas uitzending van Zapp The Battle bij Escape Room Schagen te bekijken >>


Zappsport op bezoek met Mystery Guests


Niemand minder dan Sinterklaas en Piet kwamen met Zappsport langs bij Escape Room Schagen voor een speciale missie. Sinterklaas staat voor een groot dilemma! Piet is op zijn hoofd gevallen tijdens zijn pepernoten work-out. Hij weet de codes niet meer van de streng bewaakte kluis waar het geheime recept van de lekkerste chocoladeletters van Nederland bewaard wordtDe kluis staat in de machinekamer van de Chocoladeletterfabriek van Sinterklaas in Schagen

Sinterklaas schakelt de hulp in van Zappsport coaches Ron Boszhard en Marije Zuurveld. Zij bellen direct met juf Mirjam van de Aloysiusschool uit Schagen. Al snel zijn er twee teams met enthousiaste groep 8’ers opgetrommeld om mee te doen aan de SINT editie van Zappsport THE ESCAPE Battle bij Escape Room Schagen.

zappsport-the-battle-ron-boshard-en-marije-zuurveld

Welk team kraakt de codes het snelst en vindt de sleutel van de glazen kluis? Wie helpt Sinterklaas & Piet het recept terug te vinden? Wie wint deze overheerlijke Escape Room Battle en gaat ervandoor met de enige echte chocoladebokaal: Team Oranje of Team Blauw?

Het Verhaal

Piet is druk bezig met zijn pepernoten work-out in het Sinterklaaspakhuis, wanneer Sinterklaas binnenkomt: “De chocoladeletters zijn bijna op Piet! Je moet zo snel mogelijk nieuwe chocoladeletters maken!” Piet wil direct beginnen met bakken, maar valt pardoes op zijn hoofd. Hij ziet duizend sterretjes. Wanneer Sinterklaas over hem heen buigt, weet hij niets meer. Hij is de code van de deur naar de Chocoladeletterfabriek van Sinterklaas kwijt. Daar ligt in een glazen kluis het super geheime recept van de allerlekkerste chocoladeletters van het land. Zonder dit recept kunnen de pieten onmogelijk nieuwe chocoladeletters bakken.

zappsport-the-battle-sint-editie-regiekamer

Sinterklaas ziet op dat moment Zappsport de Battle op tv en besluit de hulp in te schakelen van Ron Boszhard en Marije Zuurveld van Zappsport. Zij willen de Sint natuurlijk meteen helpen en bellen met de Aloysiusschool uit Schagen. “Kom snel met jullie beste puzzelaars en chocoladeliefhebbers naar de Escape Room in Schagen. Jullie moeten helpen het geheime recept te vinden!”

Welk team weet het snelste de geheime codes te kraken en de sleutel van de glazen kluis te vinden? Wie helpt Sinterklaas aan het aller allerlekkerste chocoladeletter recept? De kinderen gaan de kamer in samen met hun coaches. Vanuit de Sint-regiekamer helpt de teams met nuttige tips en hints. Zal het ze gaan lukken?

De Draaidag

Afgelopen week was het zover! Zappsport kwam langs voor een de draaidag van de speciale Sinterklaas uitzending van Zappsport the Battle. Binnen no-time toverden ze onze locatie met 20 man sterk om tot een prachtig Sinterklaashuis, compleet met visagieruimte en regiekamer. De spelbegeleidsters van Escape Room Schagen hielpen mee om The Chocolate Factory (onze escaperoom) om te zetten naar de Chocoladeletterfabriek van Sinterklaas. Pakjes tot het plafond, overal pepernoten en chocolademunten, de staf van Sinterklaas en een pepernotenmachine. Met in het midden de glazen kluis waar het streng bewaakte Chocoladeletter recept bewaard ligt.

 zappsport-the-battle-productie-team

Zodra alles klaarstond, begonnen ze met de generale doorloop. Sint en Piet, de mensen van productie, de regisseur, de mannen van camera en geluid en natuurlijk de presentatoren Ron Boszhard en Marije Zuurveld. Ready steady Go!! Dit hebben ze duidelijk vaker gedaan: een foutloze generale.

Inmiddels was het lunchtijd verzorgd door Lisanne van Escape Room Schagen. Na de lunch kwamen acht super enthousiaste groep 8’ers van de Aloysiusschool aan, onder begeleiding van juf Mirjam. Ze werden verdeeld in Team Blauw en Team Oranje en gekoppeld aan de coaches Ron en Marije. De geluidsman hielp ze direct met professionele microfoontjes en ze kregen de bekende Zappsport the Battle T-shirts aan. Hier en daar wat gespannen gezichten, want het was natuurlijk best spannend.

zappsport-in-schagen-met-noordkop-centraal

Nadat enkele kinderen zijn geïnterviewd door Noordkop Centraal bespraken de teams hun tactieken: “Rustig blijven, samenwerken en naar elkaar luisteren!” Team Blauw mag eerst, samen met hun coach Marije Zuurveld (bekende digitale filmmaakster en presentatrice). Na een korte veiligheidsbriefing konden ze de kamer betreden en begon eindelijk de Escape The SINT Battle.

Ondertussen wachtte Team Oranje vol zenuwen in onze horecaruimte op de terugkomst van Team Blauw. Ze speelden spelletjes onder het genot van pepernoten en limo en werden geëntertaind door de altijd vrolijke Ron Boszhard. Ze zongen net hun eigen Sinterklaas clublied wanneer Jorn plotseling roept: “Hey, daar zijn ze weer!”

the-chocoladefabriek-van-sinterklaas-escape-room-schagen

Team Blauw kwam met rode wangen en een lichte twinkel in de ogen naar beneden. “Wij zeggen niets!” was hun korte antwoord. Daarna was het de beurt aan Team Oranje. Ze renden met Ron de trap op openden de deur naar de chocoladefabriek voor de escape battle SINT editie - deel 2.

Na enig tijd kwam Team Oranje beneden, vervolgd door het hele camerateam, Sinterklaas en Piet. Sinterklaas zag er duidelijk opgelucht uit en vroeg naar een heerlijke cappuccino om even bij te komen van alle spanning. Dat kwam natuurlijk dik in orde!

sinterklaas-bij-escape-room-schagen

De prijsuitreiking

Het was echt een super toffe Zappsport Battle met de Sint als eregast. Iedereen had onwijs genoten! Het productieteam, de collega’s van de Escape Room, de kinderen van de Aloysiusschool en Sint & Piet nog wel het meest.

In besloten kring vond de prijsuitreiking plaats en werd een super grote chocoladebokaal overhandigd aan het winnende team. Deze bokaal was gemaakt van pure chocolade door de bakker uit Warmenhuizen. Wij weten allemaal niet wie er gewonnen heeft??…. Daarvoor moeten we wachten tot te speciale uitzending van Zappsport.

 Mis het niet!

Zappsport the Battle, 3 december om 08.30 uur bij AVROTROS op NPO 3/Zapp

zappsport-the-battle-bij-escape-room-schagen


Over de schrijver
Hey, Ik ben Stefanie Teitsma en ben sinds september 2022 gestart als marketeer bij Escape Room Schagen. Wat een warm welkom door Lisanne Kuilman en collega’s. En wat een gaaf en veelzijdig bedrijf. Ik heb ontzettend veel zin om Escape Room Schagen meer in beeld te brengen en leuke ervaringen, nieuws, handige tips en sterke blogs & verhalen met jullie te delen. Mijn grootste passie is schrijven en fotografie, dus dat komt wel goed.Ik woon zelf in Schagerbrug met mijn man en 3 kinderen. Een mooie gemeente midden tussen dijken, water en weilanden en vlakbij het bos en strand. Ik hou ervan om op stap te gaan met familie, vrienden en mijn gezin: de natuur in, uit eten in onze gezellige stad Schagen of een actief uitje met elkaar. Genoeg leuks te doen in de omgeving.Heb je ideeën op het gebied van marketing en samenwerken met Escape Room Schagen? Stuur me een berichtje😊
Reactie plaatsen