De leukste escape rooms met het gezin in Noord-Holland

“Een escape room spelen met ons gezin met kinderen van 8 jaar, kan dat bij jullie?” Dit is een veelgestelde vraag, elke week weer. En sinds augustus 2018 kunnen wij hier volmondig ja op antwoorden.

Vanaf onze opening kregen wij regelmatig de vraag of er ook kinderen van onder de 10 jaar mee mochten tijdens het spelen van onze Escape Room Space Lab. Het antwoord hierop van ons was en is nog steeds heel stellig: “Nee, dit kan niet. Wij vinden onze kamer niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar. Het thema is te spannend en eng en wij willen de kinderen niet met nachtmerries opzadelen.” Soms wordt Space Lab door 10-12 jarigen al als spannend gezien, dus nog jonger laten wij niet toe.

Doordat we deze vraag genoeg kregen zijn we gaan nadenken hoe we onze nieuwe kamer wel voor een jongere leeftijd geschikt konden maken. We hebben bij The Chocolate Factory dan ook gekozen voor een thema dat alle leeftijden aanspreekt en we hebben 5 niveau’s qua puzzels ontwikkelt. Zo kunnen we met een paar kleine handelingen het niveau van de kamer aanpassen. Zo is The Chocolate Factory het ene uur een uitdaging voor een gezin met kinderen van 6 en 8 jaar en het volgende uur hebben escape room junkies die meer dan 50 kamers gespeeld hebben er genoeg moeite mee om alles binnen 60 minuten te volbrengen.

Tips voor het spelen van een escape room met kinderen

Ga je een escape room spelen met het gezin? Lees dan onze tips om er een leuke belevenis voor iedereen van te maken.

Helemaal enthousiast geworden? Bekijk dan onderstaande kamers.

escape room gezin chocolate factory

Escape Room Schagen: The Chocolate Factory

De neef van Willy Wonka, Sammy Sweettooth, houdt net als Willy Wonka van chocolade. Zijn fabriek, The Sweettooth Factory, is gevestigd in Schagen en hier worden de meest lekkere bonbons gemaakt. Het recept hiervan is uiteraard een streng bewaakt geheim. Om bekender te worden in Schagen en de rest van het land heeft Sammy besloten om rondleidingen te geven, waarvoor bezoekers zich in groepjes kunnen inschrijven. Een goede tip van Sammy, kom niet met een te volle maag, want er is genoeg te snoepen voor de echte zoetekauw.

Ook jullie hebben besloten deze rondleiding bij Sammy te reserveren. Een van Sammy zijn werknemers is dit ter ore gekomen en benaderd jullie na het reserveren in het geheim. Hij wil graag met jullie samen werken om te kijken of het mogelijk is om tijdens de rondleiding op een onbewaakt ogenblik binnen te dringen in de machinekamer van de fabriek en het recept van de bonbons te stelen. Gaat jullie dit lukken… of worden jullie gesnapt door Sammy?

 • Alle leeftijden

 • In niveau aanpasbaar

 • Bar aanwezig

 • Snoepjes in de kamer 😉

Meer informatie
escape room egmond escape room gezin

Escape Room Egmond: The Gold Lutine

De Lutine is een Brits schip dat in 1799 op onverklaarbare wijze ten onder is gegaan tussen Vlieland en Terschelling met aan boord een enorme lading goud. Al dat goud op de bodem van de zee heeft vele duikers besmet met de goudkoorts. Ze waren echter niet zo succesvol als goudzoekers.

Drie Egmondse duikers hebben daar verandering in gebracht. Met hun vernuftige strategie viste ze de ene na de andere goudstaaf op. Maar ook bij de Egmonders heeft de goudkoorts de hebzucht aangewakkerd. Om de helft van hun vondsten niet af te hoeven staan hadden ze het plan om het goud te verbergen en later ongezien op te duiken. We hebben recent het dagboek van een van de duikers gevonden en daaruit blijkt dat dit nooit gelukt is. Zal het goud nog ergens op het schip verborgen liggen?

Waan jezelf tot een echte wrakduiker en ga op zoek naar het vermeende goud van de Lutine. Maar pas op dat je zelf niet wordt besmet met de Goudkoorts!

 • Alle leeftijden

 • In niveau aanpasbaar

 • Bar aanwezig

Meer informatie

Questomatica Amsterdam: Wake Up!

Wanneer ze wakker is, is Matilda een klein, schattig meisje. Maar wie weet wat er in dat kleine, slimme hoofdje omgaat als ze in slaap valt! Nu zit je gevangen in één van haar onrustige dromen. Elk object in de kamer zal zich op een onverwachte manier gedragen, en proberen je te misleiden. Om de echte wereld weer te zien, moet je de knoop van haar mysterieuze fantasieën ontrafelen, met ongebruikelijke raadsels worstelen, en uiteindelijk een manier zien te vinden om haar weer wakker te maken!

 • Alle leeftijden

 • In niveau aanpasbaar

 • 1 kind onder 12 gratis

Meer informatie

Escape Room Alkmaar: The Wizard School

Altijd al de nieuwe Harry Potter of Merlijn willen worden? Dat kan in onze Wizard School.
Met jouw team ben je op zoek naar de foto’s uit het jaarboek van de school, deze zijn echter niet makkelijk te vinden…
Waan je met jouw team op Hogwarts en ontsnap uit deze sfeervolle kamer.

 • Vanaf 8 jaar

 • In niveau aanpasbaar

 • Bar aanwezig

Meer informatie

Backspace Escape Rooms Amsterdam: Time Machine

Mijn tijdmachine is op hol geslagen. Professor Jacobs is vast komen te zitten in het verleden. Het is niemand gelukt om de machine opnieuw aan te krijgen. En zelfs als dat lukt, heeft het team maar 1 uur om hem te repareren. Anders zitten we allemaal vast in het verleden….

 • Vanaf 9 jaar

 • Ontwikkelt voor kinderen

Meer informatie

Mis je nog een escape room?

Wij hebben het overzicht met zorg samengesteld, maar er zijn zoveel escape rooms, dat we misschien wel één of meerdere aanraders over het hoofd hebben gezien. Mis je in dit overzicht nog een escape room in Noord-Holland die geschikt is voor het hele gezin? Schroom dan niet en laat je reactie hieronder achter of stuur een mailtje naar info@escaperoomschagen.nl. Dan gaan we jouw input meenemen.

Leave A Comment